De afgelopen maanden heb ik met collega-ondernemers Amanda Bouman van de Healing Academy en Willeke van den Heuvel van Mijn Gereedschapskist hard gewerkt aan de ontwikkeling van de Geode Methode. Deze methode is ontstaan uit onze eigen behoefte om tot blijvende oplossingen te komen. Wij merkten dat een oplossing pas beklijft als je ‘m zelf ontdekt en doorvoelt.

En dat is precies wat de Geode Methode doet. Je doorleeft wat er aan de hand is met jouw vraagstuk en je doorvoelt de stappen die je kunt zetten om tot een blijvende oplossing te komen.

Verder houden wij van snelle resultaten 🙂 De Geode Methode biedt dat. Het is een actieve manier om binnen anderhalf uur in zeven stappen een dilemma, een kwestie, een probleem te doorgronden. En daarna definitief te veranderen, afhankelijk van wat jij zelf in gang zet – iets wat sowieso gaat gebeuren.

Onze eerste klanten zijn enthousiast! (lees hun bevindingen beneden aan deze tekst).

Hoe werkt de Geode Methode?

Herken je dit: je kampt al een tijdje met een kwestie die je niet zomaar opgelost krijgt.

Bijvoorbeeld:

 • Een zakelijke vraag
 • Een dilemma
 • Een loopbaanvraag
 • Een spirituele vraag
 • Een blokkade
 • Een gemoedstoestand die je wilt doorbreken
 • Een patstelling
 • Iets waar je steeds weer tegenaan loopt
 • Iets waar je steeds maar weer over piekert

Samen met mij zet je zeven stappen. Elke stap heeft zijn eigen waarde. Dit zorgt ervoor dat de vraagstelling of het dilemma waar je mee zit op een prettige manier wordt ingekaderd. Ook zorgt het ervoor dat je goed bij de vraagstelling blijft zonder dat je afdwaalt.

Ik begeleid je door de stappen heen en stel je vragen.

Onderzoek

Het zetten van de stappen volgens de Geode Methode is een onderzoek naar je vraag en brengt een heel proces op gang.

Soms vinden klanten tijdens het zetten van de stappen al een concrete oplossing. Soms is het een algemeen besef van hoe iets anders kan. Maar altijd wordt een heel proces in werking gezet. Dit proces werkt soms tot een aantal weken na het lopen van de Geode Methode door.

Geode Methode

Slechts 1 sessie nodig

De Geode Methode is een eenmalige sessie van anderhalf uur, die jou verder brengt. Je zet jezelf op het goede spoor onder deskundige begeleiding.

Als begeleider ga ik jou niet vertellen ‘wat je doen moet’, want de Geode Methode richt zich op jouw eigen wijsheid en legt jouw verborgen drijfveren bloot. De stappen die jij op het moment van de sessie zet, brengen jou op het juiste spoor.

Uniek aan de Geode Methode: er is geen vervolgsessie nodig. We hebben na een tijdje wel even contact voor een update, omdat ik natuurlijk supernieuwsgierig ben hoe het je is vergaan. Maar in principe heb je dus zelf het werk verzet en heb je mij verder niet meer nodig.

En als je daarna weer eens tegen een andere kwestie aanloopt, dan kom je gewoon weer een nieuwe Geode Methode doorlopen.

Geode MethodeWat brengt het je?

De Geode Methode helpt je met:

 • Het begrijpen van je situatie
 • Het sneller beslissingen nemen
 • Weten wat goed voor je is
 • Weten waar je blij van wordt
 • Snappen welke keuzes je kunt maken

De Geode Methode is geen therapie, haalt je niet uit een depressie en helpt je niet met diepe trauma’s. Dat zijn onderwerpen die je met een psycholoog of psychiater kunt aanpakken.

Voor welk type mens is de Geode Methode geschikt?

De Geode Methode is wat voor jou als je:

 • van opschieten houdt
 • hulp wilt om uit je gedachtenmolen te stappen
 • onderzoekend bent
 • nieuwsgierig bent
 • wilt gaan vertrouwen op je intuïtie

Recensies Geode Methode

Onze klanten kwamen tot nu toe bij ons voor vragen over: liefde, rouw, loopbaankeuze, ondernemerschap, verhuisplannen, keuzestress en persoonlijke ontwikkeling.

Ze deden de volgende uitspraken na het lopen van de Geode Methode:

Sylvia: “Door je probleem in stappen op te hakken, wordt het concreet. Je pelt het af. Het is een mooi handvat om daadwerkelijk stil te staan bij je probleem… en misschien ook wel: of het probleem wat je neerlegt ook echt het probleem is! Er is bij mij zeker wat in gang gezet, want ik ben meteen een aantal acties gaan uitvoeren waar ik tegenaan hikte.”

Alexandra: “Heel prettig. Even een moment van bezinning en ik vond het logische stappen. Een mooie mix tussen spiritueel en zakelijk. Ik heb meer bewustzijn en meer inzicht in mijn kwestie. Eigenlijk is de Geode Methode een alternatieve meditatie voor hen die niet stil kunnen zitten ;-)”

Mirjam: “Heel leuk om te doen, omdat je op een ander vlak of niveau naar jezelf kijkt. Het heeft mij rust en focus gebracht, met een bevestiging dat ik al op de goede weg ben. Ik weet beter wat mijn volgende stappen moeten zijn en heb er ook al een aantal genomen. Bizar, hoe goed je bij jezelf kunt voelen waar het ‘m in zit. En… waar je nog werk aan de winkel hebt. Ook werd duidelijk welke actie ik als eerste kon gaan uitvoeren. Die popte gewoon op. Fijn!”

Edith: “De methode was goed te doen, wel confronterend, maar verhelderend. Diepere stressfactoren en obstakels zijn me duidelijker geworden en dat is merkbaar: ik onderneem meer actie en handel bewuster.”

Hanneke: “Zeer verhelderend. Fijn dat het concreet over één issue gaat, van 7 kanten belicht. Het was een van de tools die me helpen met mijn zoektocht. Het issue waarmee ik rond loop, is nu op aangename wijze in een grotere context gezet. Dat je de verschillende kanten van het issue letterlijk kunt voelen, dat helpt je diep te geloven/vertrouwen in wat er boven water komt, waardoor handelen (relatief) makkelijk wordt.”

Esther: “Heel prettig. Het is overzichtelijk, to the point en kort. Ik had het gevoel dat ik even ‘snel’ iets had opgeruimd in mijn hoofd. Zodat ik kon zien waarmee ik aan de slag moest. Het heeft me doen inzien waar mijn ‘blokkade’ zit en in hoeverre die realistisch is. En of ik ook niet op een andere manier naar mijn vraagstuk kan kijken. Het is een heerlijke recht-toe-recht -aan-methode om even een blokkade of vraag relatief snel boven water te krijgen, zodat je daarna met de juiste focus aan de slag kunt.”

Sacha: “​Het was veilig en ik voelde op de één of andere manier vertrouwd​. Ik heb nu rust in het vraagstuk wat ik had. Op momenten kan ik er aan denken, met vertrouwen in het universum en de natuurlijke loop der dingen.​ Datgene wat in gang is gezet, dat is wat ik wilde en nodig had.​ Het is een heel natuurlijk proces en door de ondersteuning van de begeleider, lijkt het als vanzelf te gaan. Ik voelde me daarna erg schoon. ​Ik zou het anderen zeker aanraden: gun jezelf de kans om op een natuurlijke manier​ zaken op te lossen. Je ziel vaart er wel bij.”

Zelf ervaren?

Vanaf 1 januari kun je bij mij een Geode Methode lopen. Interesse? Neem contact op voor een afspraak.

De Geode Methode kun je op afspraak komen lopen in mijn praktijkruimte in Ruinerwold. De kosten voor een sessie van circa anderhalf uur en een voorbereidend telefoongesprek/mailwisseling en de update na 10 dagen, bedragen tot en met juni 2018 € 175,- excl. btw, inclusief informatie om na te lezen. Dit is de kennismakingsprijs. Vanaf 1 juli 2018 kost een sessie € 275,- excl. btw.

Op sommige dagen organiseren we een Geode Methode Dag, waarop er meerdere sessies kunnen worden geboekt. Houd daarvoor mijn nieuwsbrief in de gaten. Ook starten we in 2018 een Facilitator Training i.s.m. de Healing Academy.