Ik heb uit interesse en voor mijn persoonlijke ontwikkeling ruim een jaar de opleiding Business Reader gevolgd. 

Wat is een Business Reading?

Bij een Business Reading kijk ik naar de energie van een bedrijf, organisatie, project, plan. Ik kijk met mijn intuïtie. Wat ik vervolgens zie en ondervind, is de sleutel: de informatie die op dit moment van belang is. Deze maak ik concreet, bespreekbaar en praktisch toepasbaar in het nemen van besluiten.

Met een Business Reading voorspel ik géén toekomst, maar kijk ik wél naar potentie. Ik kijk ik alleen naar je eigen bedrijf, je eigen organisatie of situatie. Het is niet de bedoeling dat ik andere personen of bedrijven ga readen. Ik kan wel kijken naar relaties tussen personen of personen en projecten en bedrijven.

Je haalt het meest uit een Business Reading als de vraag zo toegespitst en eerlijk mogelijk wordt geformuleerd. Wat is de échte vraag? Ik spar van tevoren mee over de juiste formulering en focus.

Mijn expertise:

  • Analyse > Bij een specifieke vraag over zakelijke blokkades, of een zakelijk vraagstuk, of nieuw op te zetten project of campagne help ik met informatie die je in staat stelt beslissingen te nemen en koersen te verleggen, of beter inzicht te krijgen in een situatie.
  • Concepten > Bij projecten waar een verbeterslag moet worden gemaakt, kan ik met een business reading een set goede, nieuwe ideeën en oplossingen komen, die potentie hebben voor de toekomst. Dit kan ik ook als voorbereiding doen op een brainstorm of een aanstaande vergadering.

Voor wie?

In mijn werkpraktijk gebruik ik Business Reading-methodes als dagelijkse advies- en werktool.

Ik doe business readings voor ondernemers en managers die op dit moment écht een stap vooruit willen zetten. Een business reading heeft alleen zin als je werkelijk toe bent aan verandering. Dus dat is een voorwaarde.

  • Omdat ik zelf al ruim 25 jaar zelfstandig onderneem en uit een gezin van ondernemers kom, ligt mijn hart bij zelfstandige of kleinere ondernemers die al enige jaren actief ondernemen.
  • Vanuit mijn eigen missie voor een wereld met meer oog voor de natuur, ligt mijn focus verder op organisaties die in de ‘groene sector’ zitten. Van biologische kweker tot manager in een goede-doelen-organisatie.

ZZP’ers in de creatieve branche, coaches of starters > verwijs ik door naar mijn collega Hanneke van der Werf in Den Haag.

Financieel-economische, boardroom- en governance-vraagstukken > hiervoor verwijs ik naar mijn collega Albert Iedema in ‘s-Hertogenbosch.

Informatie

Wil je een Business Reading laten doen? Meld je aan via het contactformulier of via een ander kanaal waarop je me weet te bereiken. Dan kunnen we je wens of vraag bespreken en kan ik een offerte maken.

Ik ben benieuwd naar je vraag!